Děti se mohou hlásit na Dětskou univerzitu

Již čtvrtý ročník Dětské univerzity otevírá na začátku října pedagogická fakulta. Žáci základních a středních škol mají tak jedinečnou možnost seznámit se s vysokoškolským prostředím, dozvědět se mnoho nových informací a po skončení zažít vysokoškolskou promoci.
Jednotlivé lekce budou probíhat vždy ve čtvrtek od 15.30 do 17.30 hodin v budovách fakulty pedagogické ve Veleslavínově 42 a Klatovská 51. Na malé studenty čekají lekce fyziky, matematiky, chemie, technické výchovy, výpočetní techniky, pedagogiky, anglického jazyka, německého jazyka, hudební kultury, tělesné kultury, psychologie, biologie, výtvarné kultury či historie. Tradičně se na průběhu studia budou podílet Dům digitálních dovedností, firma Pilsen Steel a Zoologická a botanická zahrada města Plzně. Premiérově mezi děti přijde 19. října znalec přírody a autor „zvířecích“ večerníčků Václav Chaloupek, který bude vyprávět o pozorování a filmování zvířat v přírodě.
Výuka bude zahájena ve čtvrtek 5. října a více se o ní lze dočíst na stránkách Dětské univerzity. Registrace na jednotlivé lekce bude otevřena v pondělí 2. října od 18 hodin na webu Dětské univerzity.
Dětskou univerzitu pořádá fakulta pedagogická za významné podpory Plzeňského kraje.

Galerie


Fakulta pedagogická

21. 09. 2017