Ocenění pro inspirativní učitele získal v nové soutěži i absolvent pedagogické fakulty

V pondělí 25. září vyvrcholil slavnostním vyhlášením vítězů nultý ročník ceny pro inspirativní učitele - Global Teacher Prize ČR. Mezi oceněnými byl i absolvent pedagogické fakulty Bohuslav Hora. Hlavním cílem projektu je podpora pedagogické profese. Všichni ocenění automaticky postupují do mezinárodní kola soutěže.

Odborná porota během září navštívila sedm finalistů přímo v místech jejich působiště. Na základě jejich práce při hodinách pak vybrala tři oceněné. Bohuslav Hora, který obsadil třetí příčku, zaujal svým přístupem k vytváření a zavádění inovativních způsobů výuky, a to  i s využitím informačních technologií. Předvedl, že dokáže individualizovat výuku a dbá na spolupráci mezi žáky. Zároveň je příkladem učitele, který se otevřeně o své zkušenosti a poznatky dělí s ostatními kantory, snaží se je nadchnout pro podobný styl práce.

Oceněný finalista je absolventem oboru Učitelství českého jazyka na katedře českého jazyka a literatury Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni. Nyní působí na základní škole v Plané nad Lužnicí jako zástupce ředitele.

Global Teacher Prize je cena, kterou se každoročně oceňuje mimořádný učitel planety. Důraz při výběru těch nejlepších je kladen nejen na odbornost, ale také angažovanost, zaujetí, mimoškolní aktivity a snahu o zvyšování prestiže učitelského povolání. Národní verze ceny Global Teacher Prize Czech Republic vznikla díky iniciativě Učitel, povolání snů.

Fakulta pedagogická

Josef Kepka

05. 10. 2017