Profesor Johannes Kirschenmann bude přednášet na katedře výtvarné kultury a v Evropském domě

Během dvou přednášek Kirschenmann přiblíží současný umělecko-pedagogický oborový diskurz v Německu a na ilustrativních příkladech nabídne pozice, východiska a pojetí výtvarné výchovy našich sousedů. Obě vystoupení pořádaná katedrou výtvarné kultury fakulty pedagogické proběhnou v úterý 21. listopadu.

První přednáška nese název O štěstí překvapení ... aneb zprávy ze staveniště oborové didaktiky výtvarné výchovy a proběhne 21. listopadu od 10 hodin v budově pedagogické fakulty na Klatovské třídě (3. patro – KL 326).

Druhé setkání nazvané Vzdělávání na Akademii výtvarných umění v Mnichově se uskuteční od 15 hodin v Evropském domě na náměstí Republiky v Plzni.

Přednášející Johannes Kirschenmann je prorektorem a vedoucím Katedry pedagogiky umění na Akademii výtvarných umění v Mnichově. Vystudoval umění a politické vědy na Univerzitě v Tübingenu a Umělecké vysoké škole v Kasselu. Zabývá se mediálním a uměleckým vzděláváním, od r. 2001 působí jako profesor pedagogiky umění na Akademii výtvarných umění v Mnichově. Těžiště jeho odborné práce spočívá v didaktické ikonografii, zprostředkování soudobého umění a využití digitálních médií. Je spoluvydavatelem časopisu Kunst+Unterricht, stejně jako edice Kontext Kunstpädagogik.

Galerie


Fakulta pedagogická

Martina Šurkalová

24. 10. 2017