Jaká je role audioknih v dnešní době? Přednáška řezenského vydavatele (nejen) českých autorů

Na pozvání katedry germanistiky a slavistiky zavítá 6. listopadu do Plzně Dieter Lohr, zakladatel řezenského nakladatelství LohrBär-Verlag a spolupracovník Univerzity v Řezně, kde působí na katedře mediálních studií a v Centru pro jazyk a komunikaci.
Ve své přednášce s titulem Wie und warum kommt der literarische Text auf die CD? Die Arbeit des Hörbuchverlags Lohr pohovoří o svých zkušenostech z nakladatelské činnosti, v níž se zaměřuje na kvalitní a posluchačsky atraktivní zpracování literárních textů na CD. Nabídka nakladatelství zahrnuje nejen autory německé, respektive autory pracující s bavorským dialektem, ale i autory sousedních států. Mezi vydanými tituly se tak objevují i německé překlady děl Bohumila Hrabala nebo Jaroslava Rudiše.

Vystoupení dr. Lohra se koná od 16:40 hodin v Německé knihovně na náměstí Republiky 12. Akce je podpořená programem Evropská územní spolupráce Česká republika-Bavorsko 2014-2020/Europäische territoriale Zusammenarbeit Freistaat Bayern-Tschechische Republik 2014-2020.

Fakulta filozofická

31. 10. 2017