Centrum NTIS zve na workshop zaměřený na ochranné oděvy pro motocyklisty

Dopravní nehody mohou způsobit nemalou škodu nejen na vozidlech, ale také na lidském zdraví. Předejít zranění pomohou i efektivnější ochranné pomůcky. Právě na budoucnost ochranných oděvů pro motorkáře se zaměřuje workshop pořádaný centrem NTIS.

Konat se bude v úterý 14. listopadu v rámci akce  COST TU1407 Scientific and technical innovations for safer Powered Two Wheelers (PTW).

Ačkoliv se v rozmezí let 2000 – 2012 snížil v přepočtu na množství registrovaných motocyklistů počet usmrcených více než o polovinu, zůstávají motorkáři jedněmi z nejzranitelnějších účastníků silničního provozu. K dosažení nulové úmrtnosti na silnicích, tzv. konceptu Vision Zero, je potřeba provést ještě celou řadu opatření.

Zatímco předchozí iniciativy zaměřené na zlepšení bezpečnosti motocyklů se soustředily jen na jednotlivé aspekty, akce COST TU1407 sdružuje odborníky proto, aby sjednotili a koordinovali výzkum v této oblasti a aby zajistili šíření informací mezi motocyklisty, průmyslu i veřejné orgány.

Centrum excelence NTIS zve na workshop, který se bude zabývat právě bezpečností motocyklistů, a to v souvislosti s ochrannými oděvy. Podrobný program zájemci naleznou zde.

Fakulta aplikovaných věd

Luděk Hynčík

01. 11. 2017