Nová výstava ve Smetanových sadech přibližuje vědecké aktivity ZČU

V prostoru před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje je od 1.listopadu k vidění výstava nazvaná Věda na Západočeské univerzitě v Plzni. Na 21 velkoformátových fotografiích přibližuje nejzajímavější vědecké aktivity fakult a dalších součástí ZČU. Výstava potrvá do konce listopadu.

Chytrý hasičský oblek, chytré textilie, vanadová průtočná baterie, vysokorychlostní pohonná jednotka pro kolejová vozidla, ekohydrologický management – to je jen několik příkladů projektů, na nichž pracují vědci ze Západočeské univerzity a jejichž výsledky už pronikají do každodenního života nebo k tomu směřují.

Výstava velkoformátových fotografií Miroslava Chaloupky Věda na Západočeské univerzitě v Plzni chce seznámit veřejnost s šíří vědecké činnosti na plzeňské univerzitě a ukázat, že ZČU je kvalitní a významnou institucí nejen v oblasti vzdělávání, ale také na poli vědy a výzkumu.

Svým zaměřením tak výstava navazuje na letos vydaný časopis ZČU&Věda, který přinesl průřez vědecko-výzkumnými aktivitami univerzity. 

„Když se řekne věda, představí si řada lidí moderní laboratoře a unikátní přístroje. To je zcela pochopitelné. To nejdůležitější je ale v lidech, kteří na vědeckých pracovištích působí. Bez významných vědeckých osobností by nic nebylo. Těší mě, že v tomto směru dokážeme obstát v silné konkurenci. Okamžitě se mi vybaví jména kolegů, kteří jsou celosvětově uznávanými odborníky a současně mimořádně kvalitními pedagogy,“ upozorňuje rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček na klíč k úspěchu a také na důležité propojení vědy a vzdělávání.

Galerie


Celouniverzitní

Šárka Stará

01. 11. 2017