Festival vzdělávání: Posviť si na budoucnost

Od 10. do 11. listopadu proběhne v areálu DEPO2015 v Plzni unikátní festival, který nabídne žákům, studentům a rodičům ucelený přehled o možnostech studia v Plzeňském kraji. Představí se na něm i všechny fakulty Západočeské univerzity. Vstup je zdarma.
Festival je největší akcí svého druhu v plzeňském regionu. Přinese komplexní přehled nabídek v oblasti vzděláváni a práce. Na jeho realizaci se podílejí město Plzeň, Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje, Infokariéra, Úřad práce ČR – krajská pobočka v Plzni a Plzeňský kraj. Mezi vystavovateli bude všech devět fakult Západočeské univerzity v Plzni.

„Veletrh by měl být samozřejmě přínosný z hlediska důležitých informací, ale také bavit. Vystavovatelé předvedou u svých stánků zajímavé ukázky a představí interaktivní expozice. Připravené jsou přednášky a workshopy pro děti, rodiče i pedagogy. Zároveň jsme se rozhodli akci uskutečnit kromě všedního dne i v sobotu, a to právě kvůli pracovně vytíženým rodičům, kteří chtějí s dětmi sdílet zásadní moment výběru školy a budoucího povolání,“ říká Luděk Šantora, ředitel Správy informačních technologií města Plzně.

Studentům, kteří zatím nemají představu o svém budoucím povolání, pomohou na veletrhu kariéroví poradci. Ti nabídnou možnost otestovat osobnostní kompetence a poskytnou poradenství ke zjištěným výsledkům. Akce začíná po oba dny v 9 hodin, v pátek končí ve 14 hodin a v sobotu ve 12 hodin, vstupné je zdarma. Na přednášky není nutná registrace, pouze u workshopů je kapacita omezená, proto je nutné si zamluvit místo pomocí formuláře umístěného na webu Smart Edu Plzeň. Na těchto stránkách se zájemci dozví také bližší informace k akci, program a seznam všech vystavovatelů. Je tam umístěna také metodika pro učitele, žáky a rodiče, jež obsahuje návod, jak plně využít potenciál veletrhu.

Galerie


Celouniverzitní

03. 11. 2017