Neziskovka založená studenty zve na přednášku o vývoji mobilních aplikací

Novinky v oblasti mobilního vývoje představí akce pořádaná organizací TechHeaven. Vstupné pro studenty činí symbolických 50 korun.

Přednáška s následnou neformální debatou u piva se koná v pondělí 27. listopadu od 18 hodin v DEPO2015. Vystoupí na ní například známý vývojář a Google Developer Expert Tomáš Zvěřina, který je v komunitě Android vývojářů považován za špičku ve svém oboru. Řečníci zde budou hovořit o Kotlinu, CI/CD nebo o multiplatformním vývoji.

Hlavním cílem akce je ukázat účastníkům nejnovější trendy v programování, které mohou být alternativou ke starším přístupům. Určená je všem, kteří už mají s mobilními aplikacemi zkušenosti a chtějí zjistit, jak mohou udržet vysokou kvalitu, tak i těm, kteří mají zkušenosti s jinými platformami nebo programováním obecně a chtěli by se pustit do vytváření aplikací pro telefony.

„Nelíbilo se nám, že v ostatních městech docela dobře fungují komunity vývojářů a nadšenců, ale v Plzni tahle iniciativa dlouhodobě skomírá. A tak jsme se s tím rozhodli něco udělat, založili jsme neziskovou organizaci TechHeaven a pod její hlavičkou jsme začali dělat zájmové a do jisté míry i odborné akce o programování a technologiích,“ říká Jan Steinbach. Součástí zatím čtyřčlenného týmu je ještě Josef Švec (FAV), Jan Bystřický (FEK) a Filip Procházka (bývalý student FAV).

Vstupenky je možné zakoupit přes portál goout.cz. Vstupné na hlavní program je pro studenty 50 korun. Za 125 korun mohou vysokoškoláci zůstat i na pivo a večeři s řečníky i ostatními hosty.

Celouniverzitní

08. 11. 2017