Přednáškový klub odhalí Tajemství Karla Janečka

Matematický génius, úspěšný podnikatel, excentrický miliardář, bojovník proti korupci a zastánce mnohoženství Karel Janeček bude ve středu 29. listopadu hostem besedy, kterou na ZČU pořádá Přednáškový klub.

Podle serveru Politico.eu se Janeček dostal mezi 28 lidí, kteří zásadním způsobem ovlivňují Evropu. V roce 2012 navrhl volební systém Demokracie 2.1, který by podle něj měl zásadně vylepšit fungování demokratických států. Společně s pivovarníkem Stanislavem Bernardem a hercem Janem Krausem založili Nadační fond pro boj proti korupci, jejímž účelem je boj proti korupci s mottem Nebát se a nekrást, a ne nakrást si a nebát se.

Jeho finanční skupina RSJ obchoduje na globálních burzách v Londýně, Chicagu a Frankfurtu nad Mohanem. Jak se prosadil na těchto burzách? Kolik případů korupce odhalil jeho nadační fond? Jak se dostal k první miliardě? Nejen na tyto otázky odpoví na blížící se besedě. Jako obvykle bude prostor i pro otázky z publika.

Diskusní přednáška se koná v budově elektrotechnické fakulty na Borech, místnost EP 130. Začátek je v 16 hodin a zváni jsou nejen studenti, ale i široká veřejnost. Vstupné je zdarma, případně mohou příchozí organizátorům přispět libovolnou částkou. Akci je možné sledovat na facebooku.

Studentské organizace

21. 11. 2017