Hokejovou Bitvu o Plzeň po neuvěřitelném obratu vyhrál tým ZČU

Během pátého duelu mezi Západočeskou univerzitou a Lékařskou fakultou univerzity Karlovy v Plzni dokázal tým ZČU obdivuhodně zvrátit zprvu nepříznivé skóre 0:3 a po roční odmlce opět získat putovní pohár.

Bojovný hokej a výtečná atmosféra, o niž se v úterý 22. listopadu v Home Monitoring Aréně postarali fanoušci obou týmu.  Tak to vypadalo na pátém ročníku již tradiční hokejové Bitvy o Plzeň. Tým ZČU z ní vyšel jako vítěz už počtvrté.

V první třetině si sice tým Lékařské fakulty UK vytvořil jednogólový náskok, který ve druhé třetině zvýšil ještě o další dvě branky, mužstvo ZČU však ještě ve druhé třetině dokázalo odpovědět gólem Štěpána Hanzlíka a v poslední třetině hráči ZČU přidali další dva góly na 3:3. Rozuzlení přišlo až během poslední minuty prodloužení, kdy Petr Mainer tečí nasměroval do branky mediků vítěznou střelu.

Podrobný průběh celého zápasu popisuje report Matěje Vybírala.


Bitva o Plzeň (středa 22.11. 19:45, Home Monitoring Aréna)

Lékařská fakulta v Plzni Univerzity Karlovy – Západočeská univerzita 3:4 pr. (1:0, 2:1, 0:2 – 0:1)

Góly: 7. Pokorný, 33. Pokorný, 38. Kučera – 40. Hanzlík, 56. Hanzlík, 57, Baxa, 65. Mainer

Vyloučení: 2:4

Využití: 1:0

Sestavy:

Lékařská fakulta: Frček – Ingriš, O. Polívka, Franěk, Kala, Němec, Charvát, Červenka, Fiala, Kurfürst, Kučera, Hajšman, Malota (C), Polata, Muchka, Faschingbauer, Pokorný

Západočeská univerzita: Smejkal ( 31. Štekr) – Prachař, Linhart, Houfek, Kubík, Slavík, Rajal, Beer, Blumentrit, V. Polívka (C), Sequens, Mainer, Uhlík, Škarka, Pejchar, Šimůnek, Hřebík, Baxa, Hanzlík, Krajhanzl, Setikovský

Galerie


Celouniverzitní

23. 11. 2017