Studenti právnické fakulty si ve středu připomenou ELSA Day

ELSA Day je mezinárodní projekt zaměřený na lidská práva, který slouží k rozšiřování povědomí o této právní problematice. Společně s lidmi po celém světě si jej letos připomene i lokální spolek studentů práv ELSA Plzeň.

Mottem letošního ročníku je Access to Justice beyond borders. Toto téma obsahuje pět podtémat, a to soudní nestrannost a nezávislost, mezinárodní spravedlnost, boj proti terorismu a organizovanému zločinu, spolupráce v trestním právu a právo na spravedlivý proces.

Akce se koná většinou poslední týden v listopadu, letos tento den připadá na 29. 11. 2017.

ELSA Plzeň si připravila následující harmonogram:

Právnická snídaně

Pořádný den je důležité nastartovat pořádnou snídaní. Členové ELSY Plzeň jsou zváni do Kulturky ZČU mezi 9:00 a 11:00, kde mohou naplnit své žaludky vším možným.

Beseda o nestrannosti a nezávislosti soudu

V Kulturce ZČU zůstaneme i nadále. Mezi 11:00 a 12:30 je připravena beseda na jedno z podtémat letošního tématu ELSA Day. Na besedu přijal pozvání Miroslav Hromada.

STEP by STEP

Po odpolední pauze přichází na řadu informační schůzka o vlajkovém programu ELSA Plzeň, nazvaná STEP by STEP. Určena je pro zájemce o zahraniční stáže v rámci programu STEP (Students Trainee Exchange Programme). Na schůzce se studenti mohou dozvědět obecné informace, ale i výhody, které tento program nabízí. Účast potvrdil Martin Slivoně, který se podělí o své zkušenosti ze stáže v Dominikánské republice, a Filip Šperl, který se zúčastnil dalšího ELSA projektu - ELSA law school, a to v Kodani a Antverpách. Vybírat lze z 266 stáží ve 33 zemích světa. 

Film Milada

Závěr dne je zakončen celovečerním tematickým filmem Milada. Promítání se uskuteční v plzeňském Cinema City od 21:20. Sraz je stanoven na 20:35 před fakultou.


Studentské organizace

Adam Doležal

26. 11. 2017