ELSA Day se nesl ve znamení odbornosti i relaxu

ELSA Day je mezinárodní projekt zaměřený na šíření povědomí o lidských právech. Také letos si jej již tradičně připomínají členové ELSA po celém světě, samozřejmě nechyběla ani ELSA Plzeň.

Letošním motivem bylo Access to Justice beyond borders. Téma obsahuje pět podtémat, kterými jsou: soudní nestrannost a nezávislost, mezinárodní spravedlnost, boj proti terorismu a organizovanému zločinu, spolupráce v trestním právu a právo na spravedlivý proces.

ELSA Plzeň si pro tuto příležitost připravila čtyři události.

Hned od rána měli členové možnost připojit se k Právnické snídani v Kulturce ZČU, která začala v 9 hodin a skončila krátce před 11. hodinou.

Od 11:00 totiž začínala beseda se soudcem Miroslavem Hromadou na téma nezávislosti a nestrannosti soudu. Na té se diskutovalo nejen o děsivém stavu polské justice, ale i o digitalizaci soudnictví a případného nahrazení soudce umělou inteligencí.

Od šesti večer byla na pořadu informační schůzka o vlajkovém programu ELSA Plzeň nazvaná STEP by STEP. Určena byla zájemcům o zahraniční stáže v rámci programu STEP (Students Trainee Exchange Programme). Na schůzce se studenti dozvídali informace o programu a měli možnost vyslechnout si i příběh jednoho z účastníků, který zamířil do Dominikánské republiky.

Na závěr dne se členové sešli v kině Cinema City na nový tematický film Milada.

Galerie


Studentské organizace

Pavel VEVERA

30. 11. 2017