Studenti FEL převzali ocenění. Na soutěži bodovala i fakulta

V úterý 21. listopadu byly v Praze slavnostně předány ocenění v 15. ročníku soutěže Český energetický, projekt, stavba, inovace roku 2016. Pod záštitou rektorů vysokých škol byly vyhlášeny výsledky studentské kategorie. Fakulta elektrotechnická ZČU získala k zapůjčení elektromobil Volkswagen e-Golf.

V rámci uvedené soutěže byly studentům uděleny také finanční ceny vysokých škol. Cenu rektora Západočeské univerzity v Plzni z rukou prorektora ZČU Tomáše Kaisera během večera převzal doktorand fakulty elektrotechnické Jiří Kuthan, a to za práci Elektromagnetický systém pro polohování magnetických těles. Cena děkana Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni putovala do rukou Josefa Musila, studenta magisterského studijního programu. V budově CIIRC ČVUT v Praze mu ji za práci věnovanou provozu HVDC sítí s důrazem na problematiku spínání předal děkan Jiří Hammerbauer.

Překvapením večera byla Cena společnosti Porsche Česká republika, která Fakultě elektrotechnické ZČU na rok zapůjčila elektromobil Volkswagen e-Golf. Automobilka, která je partnerem programu Smart City, se tak rozhodla ocenit skutečnost, že v letošním ročníku soutěže bylo nejvíce studentských prací přihlášeno právě ze Západočeské univerzity v Plzni, jež se mimo jiné intenzivně věnuje vývoji nové generace motorů.

Fakulta plánuje vůz využít k propagačním akcím jak z hlediska e-mobility, tak i z hlediska podpory zájmu o tyto moderní technologie. A to nejen u stávajících studentů, ale také u potenciálních uchazečů o studium na FEL.

Cílem studentské kategorie soutěže Český energetický, projekt, stavba, inovace roku 2016 je podpora zájmu o studium technických oborů na univerzitách v ČR, podpora aliance Společnost 4.0 programu Smart City, využívání nových materiálů a technologií a trend energetické efektivity a OZE.

Galerie


Fakulta elektrotechnická

Hana PRAŽÁKOVÁ

30. 11. 2017