Výstava Sutnar dětem prodloužena do 3. února

Netradiční expozice v Galerii Ladislava Sutnara baví malé návštěvníky. Pro velký úspěch se dočkala prodloužení.

Galerie Ladislava Sutnara v centru města se 13. prosince proměnila v sutnarovskou hernu. Největším lákadlem zde je molitanová verze Sutnarovy slavné stavebnice Build the Town, která je zhotovená v nadživotní velikosti. Malí návštěvníci si tak mohou postavit své vlastní velké město. Kromě stavebnice je k vidění i její malá dřevěná verze, jež je přesnou kopií originálu.

Sutnar ve své tvorbě kladl důraz na jednoduchost a barvy, nejinak je tomu i v případě jeho hraček. Aby se děti seznámily se základními tvary a barvami podle Sutnara, vznikla na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara kniha s názvem Inspirace dětem. Knihu vytvořila absolventka Marcela Konárková spolu se Stevenem Hellerem ze School of Visual Arts v New Yorku. U příležitosti výstavy vznikly na základě této knihy pracovní listy, které si mohou děti na místě vyzkoušet. Z pěti pracovních listů si děti vyrobí například vlastní stavebnici nebo loutku.

Dalším lákadlem je magnetická skládačka, kterou vytvořil student grafického designu Jakub Ivanovský jako jednu z ateliérových prací. Skládačka je tvořená ze základních tvarů a je jen na fantazii návštěvníků, co vytvoří.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

08. 01. 2018