Katedra tělesné výchovy a sportu otevírá cvičení pro zaměstnance univerzity

Od začátku ledna 2018 mohou zájemci navštěvovat pravidelná cvičení pořádaná katedrou tělesné výchovy a sportu fakulty strojní. Pondělky budou patřit moderním pohybovým formám aerobního a kondičního charakteru, čtvrtky pak cvičení pilates.
Na únor katedra tělesné výchovy a sportu připravila jarní příměstský tábor a výcvikový lyžařský kurz pro děti zaměstnanců ZČU.
V pondělí 8. ledna bude pod vedením lektorky Petry Kalistové zahájena série cvičení Moderní pohybové formy aerobního a kondičního charakteru. Náplň budou tvořit aerobní cvičení využívajícím moderní pomůcky, jako je flexibar, bedýnka na step aerobik nebo balanční podložka bosu, součástí bude dále přirozené kondiční posilování, kompenzační cvičení pro lepší držení těla a formování postavy a kondiční formy posilování formou kruhových tréninků, umožňujících individuální přístup cvičitele.

Celkem půjde o 20 lekcí. Termín poslední je 4. června. Cvičit se bude každé pondělí od 15:00 do 16:00 hodin v malé tělocvičně katedry tělesné výchovy a sportu UT 201. Cena permanentky na všech 20 lekcí je 800 Kč s tím, že permanentka je přenosná. Přihlášky je nutné podávat online.

Už 4. ledna začínají lekce pilates, které je komplexním a intenzivním cvičením, zapojujícím tělo i mysl. Má rehabilitační účinky a lze ho cvičit také v období těhotenství. Vhodné je jak pro začátečníky, tak pro pokročilé. Pilates povede lektorka Monika Průšová.

I v případě pilates je nutné se online zaregistrovat. Cena je 800 Kč za 20 lekcí v období od 4. ledna do 7. června. Permanentka je přenosná. Cvičení budou probíhat každý čtvrtek od 15:30 do 16:30 hodin v malé tělocvičně katedry tělesné výchovy a sportu UT 201.  

Katedra tělesné výchovy a sportu také připravila výcvikový kurz lyžování a snowboardingu a jarní příměstský tábor pro děti zaměstnanců ZČU.

Výcvikový kurz lyžování a snowboardingu pro děti zaměstnanců ZČU, který připravila KTS ve spolupráci s odborovou organizací, proběhne od 18. do 24. února 2017 a je určen dětem ve věku 7 – 15 let. Doprava na kurz je individuální. Děti budou ubytovány v penzionu U Jelena v obci Pernink. Cena činí 3 400,- Kč pro děti zaměstnanců ZČU, pro ostatní děti 3 900,- Kč. V ceně je zahrnuto ubytování, stravování, permanentka a dále doprava a vstupné do bazénu. Částku je nutné uhradit do 19. ledna 2018. Maximální počet účastníků je 22. Veškeré podrobnosti ke kurzu i k platbě najdou zájemci na webových stránkách katedry. Přihlášky se podávají elektronicky. V případě dotazů kontaktujte Jiřího Valachoviče, tel: 377638614, e-mail: jvalach@centrum.cz.

Jarní příměstský tábor se uskuteční ve dnech 19. – 23. února 2018, a to na katedře tělesné výchovy a sportu v areálu univerzitního kampusu na Borech. Cena je 1750 Kč, v ceně jsou zahrnuty i obědy v menze ZČU. Přihlášky se podávají do 2. února. Všechny potřebné informace najdete na webových stránkách KTS. Přihlašování probíhá elektronicky.


Celouniverzitní

12. 12. 2017