Šachisté si připomněli profesora Miroslava Šimandla

V sobotu 9. prosince se konal v Centru logických her v budově fakulty aplikovaných věd již druhý ročník šachového memoriálu, který byl uspořádán na počest profesora Miroslava Šimandla. 

Profesor Šimandl byl nejen prorektorem ZČU, ale také mimořádným vědcem, učitelem a vynikajícím šachistou. Turnaj proto symbolicky zahájili krátkou vzpomínkou jeho dlouholetý přítel a zároveň mezinárodní šachový mistr Josef Juřek a manželka pana profesora, paní Miloslava Šimandlová, která na závěr turnaje rovněž předala ceny nejúspěšnějším hráčům.

Šachového memoriálu se zúčastnilo celkem 44 hráčů, kteří se mezi sebou utkali v devíti kolech, ve kterých měli na sehrání svých partií každý nejvýše 25 minut. Vítězem turnaje se stal se 7,5 body Jiří Gregor z Neratovic následovaný sedmibodovými hráči Sokola Klatovy Jonášem Eretem a Martinem Simetem. Nejúspěšnější ze studentů ZČU, Jiří Hájek z ŠK Přeštice, se umístil na celkově šestém místě, nejlepším hráčem do 15 let byl vyhlášen Petr Flajšman z ŠK Dvorec, nejlepším hráčem nad 60 let Ladislav Winkelhöfer z ŠK Líně a nejlepší hráčkou se stala Jana Langmajerová z ŠK 64 Plzeň.

Turnaj byl uspořádán fakultou aplikovaných věd a katedrou tělesné výchovy a sportu ve spolupráci s Šachovým klubem 64 Plzeň, ceny do turnaje věnoval rektorát Západočeské univerzity v Plzni.

Galerie


Fakulta strojní

Martin Nozar

12. 12. 2017