Vánoční setkání #nadřeň bavilo i pomáhalo

Akce, která proběhla 19. prosince v kavárně Družba, vynesla přes 6 tisíc korun a získala nové zájemce o zápis do Národního registru dárců kostní dřeně.



Výtěžek Vánočního setkání #nadřeň, které organizovala čtveřice studentů Fakulty ekonomické, putoval Nadaci pro transplantace kostní dřeně. „Akce se zúčastnilo přes 40 návštěvníků a vybralo se 6 438 korun. Do Registru se navíc přidali další dva studenti, což je velice příjemné,“ říká za organizátory Lukáš Skřivan s tím, že kavárna byla plná nejen studentů s rodinami, ale i vysokoškolských pedagogů.

Hostem setkání byl primář hematologicko-onkologického oddělení Fakultní nemocnice Plzeň Pavel Jindra, který přítomné seznámil s problematikou transplantací. Nechybělo představení samotné Nadace pro transplantace kostní dřeně, florbalového týmu TJ Durango Zruč, jenž se na organizaci akce podílel, a také projektu #nadřeň, který už má za sebou úspěšnou akci Antikvariát aneb Čteme na dřeň. Jednalo se o sběr a následný prodej knih, během nějž se utržilo téměř 50 tisíc korun.

Galerie


Na snímku zleva Ondřej Šik, Aneta Krnáčová, Barbora Frýbertová a Lukáš Skřivan.

Celouniverzitní

Hana PRAŽÁKOVÁ

11. 01. 2018