Ilustrace české zimy opanovaly náměstí před královským palácem v Soulu

O víkendu 17. a 18. února připravilo České centrum Soul společně s místním zastupitelským úřadem a ateliérem Mediální a didaktická ilustrace Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara prezentaci České republiky na stánku v Gwanghwamun Olympic Zone. Ta se nachází na náměstí před hlavním královským palácem Kjongbok v samotném historickém jádru jihokorejského hlavního města Soulu.

Stalo se tak u příležitosti konání Zimních olympijských her v Pchjongčchangu. Po oba víkendové dny vždy od 10 hodin dopoledne až do půl deváté večer měli malí i velcí návštěvníci možnost prostřednictvím vystavených ilustrací obdivovat krásu české zimní krajiny, seznámit se s historií zimních sportů v České republice a s nejvýznamnějšími českými sportovci.

Expozice představila výběr nejlepších prací, které studenti vytvořili pod odborným vedením Renáty Fučíkové jako poctu českým sportovcům, jejichž úsilí dlouhodobě přispívá k šíření dobrého jména České republiky v zahraničí. Skrze pohnuté osudy vybraných českých sportovců se autoři snažili připomenout základní myšlenky olympijských her a také nejvyšší lidské hodnoty.

V rámci prezentace vznikl také pracovní sešit, jehož součástí je několik her a vystřihovánek. Návštěvníci se mohli vyfotit jako akrobatický lyžař Aleš Valenta při jeho trojném saltu s pěti vruty či ochutnat tradiční český medovník nebo svařené víno.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

19. 02. 2018