Rod Berků vaří plzeňské pivo už po tři
generace. Nyní se o legendární mok Pilsner Urquell stará Václav Berka. Ten v
Prazdroji začínal nejprve jako brigádník, roku 1980 se stal zaměstnancem. V té
době se o kvašení piva staral jeho otec, zatímco Václav měl na starosti
dokvašování a ochucování.
Postupem času v pivovaru pracoval jako sklepmistr, vedoucí pivovaru
Prazdroj nebo ředitel pivovaru Gambrinus. Jako obchodní sládek se nyní stará o
péči a kvalitu nejen piva v pivovaru, ale také v restauracích. Ve svém
minipivovaru vaří speciální pivní várky pro známé osobnosti. Jeho pivo dostává
i papež František. Pořádá soutěž v čepování zvanou
Pilsner Urquell Master Bartender, která se
koná v 17 zemích světa.
Jak kontroluje správné čepování piva? Změnil se během
let způsob vaření piva Pilsner Urquell? Jak vypadá jeho pracovní den? Jaké je
jeho nejoblíbenější pivo? Nejen na tyto otázky zazní odpovědi 8. března v místnosti
EP 120 (modrá budova FEL). Začátek akce je v 17
hodin.
Studentské organizace |
|
01. 03. 2018 |