#AimtecHackathon opět propojí technologické nadšence. Připraven je i IT program pro děti

Posláním akce, na níž se podílí také Západočeská univerzita, je propojovat zájemce o nejnovější technologie, přinášet nové myšlenky a šířit technologickou osvětu zábavnou formou. Letošní setkání proběhne od 9. do 11. března v kulturním prostoru Moving Station.

Hlavní částí #AimtecHackathonu je stejnojmenný programátorský maraton, během nějž padesát účastníků rozdělených do týmů usiluje o vytvoření životaschopného projektu. K tomu využívají technologie jako například IoT, LoRaWAN, Arduino, Raspberry Pi, LBS Sewio, drony, Amazon Alexa, Google voice kit nebo řízení dialogů Google Dialogflow. Na odvedení práce mají čtyřicet hodin. Loni takto vznikl například dron na inventarizaci skladu nebo neukradnutelné kolo. Na nejlepší týmy čeká odměna, ty ostatní si odnesou řadu cenných zkušeností i kontaktů. 

#Tech talks je doprovodná konferenční část, na které zazní myšlenky od IT profesionálů z předních technologických firem. Posluchači se mohou těšit na přednášku o open hardware robotech, rozpoznávání řeči a řečových technologiích, komerčním létání s drony či o bezpečnosti a chování na internetu.

Sobotní odpoledne bude patřit dětem ve věku od 5 do 15 let, pro něž budou v dílně s názvem #Younghackers připravené technologické zážitky jako programování Ozobotů, 3D tisk, základní programování Minecraftu nebo virtuální realita. Toto část je zdarma.

Více informací najdou zájemci na webu a na facebooku organizátora.

Celouniverzitní

Hana PRAŽÁKOVÁ

04. 03. 2018