Univerzitní knihovna zve na den s deskovými hrami

Knihovna na úterý 27. března přichystala netradiční program. Den si budete moci zpestřit hraním deskových her.

Vše začne od 10 hodin v hale Knihovny Bory, kde pro vás bude k vyzkoušení připravena celá řada zajímavých her. Na výběr budou hry soutěživé i kooperativní, několikaminutové i několikahodinové, pro jednotlivce i pro větší skupiny. Co srdce či hlava ráčí.

Seznámit se budete moci například s hrami jako Hra o trůny, Krycí jména, Dixit, Pandemic, Cortex, Pixbox, Unlock!, Čtveráček nebo Majesty. Ideální způsob, jak se odreagovat po zkouškovém období a potrápit mozkové buňky trochu jinak.

Hry budou pro zájemce k dispozici do 17 hodin. S jednotlivými deskovkami i jejich pravidly vás seznámí zástupce Kavenu z. s., neziskové organizace provozující klub, půjčovnu a obchůdek s deskovými hrami v Plzni.

Akci, jejímž cílem je pomoci zlepšit trávení volného času v univerzitním kampusu na Borech, pořádá Univerzitní knihovna, Katedra výpočetní a didaktické techniky (KVD), Kavenu z. s. a Eurocentrum Plzeň. Organizátoři uvažují o tom, že by se nemuselo jednat o jednorázovou akci, ale deskovky společně například s piknikovou dekou by mohly být běžně k zapůjčení v knihovně. Uvítali byste takovou službu? Jaké hry by neměly v nabídce chybět? Pomozte vyplněném krátkého dotazníku.

Aktuality k akci můžete sledovat na facebooku knihovny.

Galerie


Univerzitní knihovna

Jakub Pokorný

23. 03. 2018