Fakulta elektrotechnická bude rok využívat Volkswagen e-Golf

Zástupci Fakulty elektrotechnické (FEL) převzali v den konání  6. diskusního fóra Smart City Plzeň elektromobil Volkswagen e-Golf. K ročnímu testování ho fakultě zapůjčila společnost Porsche Česká republika.
Automobilka je partnerem programu Smart City a poskytnutím elektromobilu se rozhodla ocenit, že Západočeská univerzita se zúčastnila soutěže Český energetický projekt, stavba, inovace s největším počtem studentských prací. Soutěž má mimo jiné podpořit zájem o studium technických oborů na univerzitách v ČR i koncept Smart City. Spojujícím článkem uvedené soutěže a konference Smart City je společnost TOP EXPO, která ve spolupráci s partnery obě akce pořádá.

Krátce před zahájením 6. ročníku diskusního fóra Smart City, které se uskutečnilo v úterý 13. března v budově Fakulty elektrotechnické, tak děkan Zdeněk Peroutka a proděkan pro vědu Jiří Hammerbauer převzali automobil k ročnímu testování. Slavnostnímu aktu byli přítomni také prorektor pro rozvoj a vnější vztahy Vladimír Duchek a emeritní rektor ZČU Zdeněk Vostracký.

Fakulta plánuje vůz využít k propagačním akcím jak z hlediska e-mobility, tak i z hlediska podpory zájmu o tyto moderní technologie, a to nejen u stávajících studentů, ale také u potenciálních uchazečů o studium na FEL.

Galerie


Fakulta elektrotechnická

Šárka Stará

13. 03. 2018