Dušan Majer odpoví, jaká je budoucnost SpaceX

Odborník na kosmonautiku, šéfredaktor webu Kosmonautix a autor pořadů s vesmírnou tematikou na internetové televizi Stream.cz vystoupí na ZČU v rámci Přednáškového klubu.

Dušan Majer, který je podepsaný pod internetovými pořady Vesmírné výzvy a Dobývání vesmíru, 22. března zájemcům představí minulost, současnost a budoucnost společnosti SpaceX, kterou založil světoznámý miliardář a vizionář Elon Musk.

Majer v roce 2016 dostal pozvání navštívit Davida Pavlíka, jediného Čecha ve SpaceX, do Los Angeles. Tam kromě SpaceX navštívil také California Science Center, kde se lze setkat s takovými skvosty, jako je reálný raketoplán Endeavour (25x letěl do vesmíru) včetně modulu Spacehab a také "letěné" návratové kabiny z misí Mercury, Gemini i Apollo-Soyuz.

Za svoji činnost Majer obdržel několikrát cenu Akademie věd České republiky za popularizaci vědy. Při své přednášce na Západočeské univerzitě nyní odpoví například na to, kolik stojí vypuštění rakety Falcon, kdy budeme žít na Marsu či kdo je Elon Musk. Prostor opět bude i pro dotazy z publika.

Přednáška začíná v 17 hodin v budově Fakulty elektrotechnické v místnosti EP 110. Přednáška je určená nejen pro studenty a zaměstnance ZČU, ale i pro zájemce z řad veřejnosti. Vstup je zdarma. Na akci je však nutné se předem zaregistrovat.

Podrobnější informace naleznete na Facebooku.

Studentské organizace

Hana PRAŽÁKOVÁ

14. 03. 2018