Cenu rektora v anketě Sportovec Plzně získala Eliška Fajfrlíková

V úterý 20. března se na plzeňské radnici uskutečnilo vyhlášení výsledků ankety Nadace sportující mládeže Sportovec Plzně 2017. Cenu rektora získala studentka Sportovního gymnázia Eliška Fajfrlíková, která se úspěšně věnuje sportovnímu aerobiku.   

Eliška Fajfrlíková je důkazem toho, že lze skloubit denní studium s aktivním sportováním. Na posledním vysvědčení dosáhla průměru známek 1,85. V přehledu jejích sportovních výsledků za rok 2017 najdeme druhé místo na mistrovství ČR ve sportovním aerobiku a fitness týmech (FISAF Plzeň), třetí místo na mistrovství světa (Leiden World Championship), druhé místo na mistrovství Evropy (Karlovy Vary – FISAF International European Fitness Championship) a další úspěchy.

Z důvodu nemoci se Eliška Fajfrlíková nemohla slavnostního udílení cen zúčastnit osobně. Ocenění z rukou rektora Západočeské univerzity Miroslava Holečka proto převzala její oddílová kolegyně Barbora Bucháčková.

Při slavnostní události rektor Miroslav Holeček připomněl, že univerzita nabízí svým sportovně nadaným studentům sportovní program po vzoru prestižních světových univerzit. "Nás sportovní program vychází vstříc všem, kdo chtěji studovat a zároveň rozvíjet svůj sportovní talent," uvedl rektor s tím, že studenti pak reprezentují univerzitu na domácíci i zahraničních sportovních kláních.  

Cena rektora Západočeské univerzity v Plzni se v rámci vyhlášení nejlepších sportovců města Plzně uděluje jednomu z nominovaných ve věkové kategorii dorostu za skloubení sportovních a studijních výsledků. Tradice udílení této ceny vznikla na základě dlouhodobé spolupráce mezi Nadací sportující mládeže a Západočeskou univerzitou. Jak Nadaci sportující mládeže, tak univerzitě jde o to, aby sportovci nebyli jednostranně orientovaní, ale aby si díky kvalitnímu vzdělaní dokázali najít uplatnění i po skončení případné profesionální sportovní kariéry.

Kompletní výsledky jsou zveřejněny na webu Nadace sportující mládeže.

Galerie


Celouniverzitní

21. 03. 2018