Do soutěže Do práce na kole se mohou nově zapojit také studenti

Květen bude v Plzni už pošesté patřit celostátnímu projektu, jehož cílem je motivovat zaměstnance a nově i studenty, aby do práce nebo do školy jezdili na kole, koloběžce nebo třeba běhali. Na nejlepší cyklisty i šťastlivce, kteří budou ze všech účastníků vylosováni, čekají zajímavé ceny. Do 3. dubna platí registrace za zvýhodněnou cenu.

Soutěž je určena pro dvou- až pětičlenné týmy, jejichž úkolem je nejlépe po celý měsíc využívat ke své cestě do práce bezmotorový způsob dopravy. Pravidelnost jízd i zdolanou vzdálenost si každý zaznamenává na internetu nebo v mobilní aplikaci. Kdo nesežene parťáka, může se přihlásit do kategorie pro jednotlivce. Samostatná kategorie patří také běžcům.

Letošní novinkou je pilotní ročník přidružené soutěže Do školy na kole, do nějž se v Plzeňském kraji letos mohou zapojit jen studenti Západočeské univerzity. Soutěž se tak stane jedinečným kláním mezi týmy vytvořenými na ZČU.

Registrace do soutěže probíhá už nyní, do 3. dubna navíc za zvýhodněný poplatek, který pro zaměstnance činí 290 korun (do 17. dubna 350 korun a do 30. dubna 390 korun). Studenti po celou dobu zaplatí 150 korun. V ceně registrace je tričko z biobavlny i možnost získat zajímavé výhry. Mezi nimi je například městské kolo, cykloservis v hodnotě 590 korun nebo knihy o Plzni.

Podrobnější informace o soutěži i doprovodných akcích naleznete na webu, aktuální novinky je možné sledovat také na Facebooku.

Celouniverzitní

Hana PRAŽÁKOVÁ

24. 03. 2018