FAV bude hostit programátorskou soutěž Catalysts Coding Contest

Katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulty aplikovaných věd bude 27. dubna hostit mezinárodní programátorskou soutěž Catalysts Coding Contest. Zájemci o programování, kteří chtějí porovnat své schopnosti s ostatními, se mohou přihlásit na webových stránkách soutěže.

Catalysts Coding Contest je programovací soutěž s tradicí od roku 2007. Jedná se o jednu z největších soutěží svého druhu v Evropě. Jen v loňském roce se jí zúčastnilo přes 2000 programátorů z 27 měst ve 13 zemích světa. Letos je zapojených měst bezmála 50 a nacházejí se ve více než 20 zemích.

Letošní ročník soutěže zavítá poprvé i do České republiky, a to díky katedře informatiky a výpočetní techniky, která se stala jedním z hostitelů.

Cílem soutěže je v omezeném čase vyřešit několik programátorských výzev různých úrovní obtížnosti. Je povolen jakýkoliv programovací jazyk, nicméně mezinárodní ráz soutěže vyžaduje základní znalost angličtiny. Je možné soutěžit jak individuálně, tak v týmech o dvou nebo třech lidech,“ uvádí Martin Maňák z FAV, který je organizátorem plzeňské části soutěže.

Zúčastnit se může kdokoliv z řad široké veřejnosti, kdo si chce v pátek 27. dubna odpoledne poměřit své síly s ostatními soutěžícími z různých koutů světa. Vítáni jsou opravdu všichni – od začínajících programátorů až po zkušené lovce soutěžních trofejí, kteří se jen tak nějaké výzvy nezaleknou.

Pro účast je nutná on-line registrace na webu soutěže. Registraci je možné provést i v průběhu soutěže až do naplnění maximální kapacity.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

12. 04. 2018