Ateliér Užitá fotografie získal cenu Young Award na Prague Photo

V pondělí 23. dubna proběhlo v barokním Clam-Gallasově paláci v Praze slavnostní zahájení jedenáctého ročníku přehlídky Prague Photo. Letošní zvláštní cenu pro umělce do 30 let YOUNG AWARD 2018  si odnesli studenti Sutnarky.

Porotu ve složení Pavel Baňka, Iva Nesvadbová, Martin Fojtek a Miro Švolík si získali studenti ateliéru Užitá fotografie nejen provedením, ale i originálním zpracováním tematiky, která reflektuje události únoru 1948. Dle slov předsedy poroty její členové velice pečlivě posuzovali prezentace studentů sedmi středních odborných a vysokých fotografických škol a nakonec se jednomyslně shodli, že cenu udělí celé jedné fotografické škole, a to Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara.

Studenti napříč ročníky ateliéru Užitá fotografie Barbora Bačová, Jana Černá, Kateřina Dvořáková, Kamran Julfayev, Jana Kyllerová, Kryštof Novotný a Markéta Felberová vystavují své fotografie v prostoru Clam-Gallasova paláce do neděle 29. dubna. Zde mají návštěvníci možnost porovnat díla téměř 150 fotografů, mezi nimiž svoji aktuální tvorbu představuje třeba Gabriela Fárová nebo Antonio Cossa. Z archivu Václava Chocholy pak expozici sestavila fotografova rodina. Součástí festivalu je i bohatý doprovodný program.

Reportáž z přehlídky Prague Photo naleznete na webu České televize.

Galerie


Foto: Kamran Julfayev

Foto: Jana Černá

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

25. 04. 2018