Studenti ZČU bodovali na Akademickém mistrovství ČR v požárním sportu

Přes dvě stovky závodníků a závodnic ze čtyř evropských zemí se ve dnech 25. a 26. dubna sjely do Ostravy, kde se konal sedmý ročník Otevřeného akademického mistrovství ČR v požárním sportu. Reprezentanti ZČU se z klání vrátili se třemi poháry.

V krásném prostředí areálu ostravského požárního sboru proběhlo za přispění pořadatelů z Ostravské univerzity klání mužů a žen celkem ve čtyřech disciplínách. Své síly zde poměřili účastníci a účastnice nejen z Česka, ale také Slovenska, Bulharska a Běloruska. Západočeskou univerzitu v Plzni reprezentovalo celkem 16 studentů, členů USK, kteří se do Ostravy vypravili pod vedením Jiřího Valachoviče z katedry tělesné výchovy a sportu.

Reprezentant ČR Dominik Soukup (FEL) vybojoval s časem 15´85s první místo v běhu na 100 metrů s překážkami, při výstupu do 4. NP cvičné věže obsadil mezi akademiky s časem 15´44s první místo.

Kvarteto Luboš Tůma (FEL), Ondřej Gross (FST), Michal Soukup (FEL) a Dominik Soukup (FEL) předvedlo nejlepší výkon ve štafetě 4 x 100 m s překážkami a obsadilo tak zlatou příčku.

Prvenství si tým ze Západočeské univerzity připsal i v královské disciplíně požárního sportu – požárním útoku, který zvládl za 28´93s. Tím se bodově dotáhl na Vysokou školu báňskou – Technickou univerzitu Ostrava. Při rovnosti bodů rozhodlo o vítězi právě umístění v požárním útoku, což plzeňskému družstvu vyneslo celkové první místo mezi českými vysokými školami.

Lepší výkon v celkovém hodnocení předvedl jen tým University of Civil Protection (Univerzita civilní ochrany) z běloruského Minsku.

Družstvo žen mezi českými vysokými školami obsadilo celkové 5. místo.

Složení družstev:

Muži: Luboš Tůma (FEL), Petr Kanta (FST), Ondřej Gross   (FST), Dominik Kalous (FEL), Jakub Kepl (FST), Jakub Tomeček (FEL), Michal Soukup (FEL), Dominik Soukup (FEL)

Ženy: Simona Svozilová (FAV), Karolína Podlipská (FPE), Nikola Kalousová (FPR), Tereza Bauerová (FEK), Adéla Vébrová (FEK), Kamila Pokorná (FEK), Petra Kadlecová (FZS), Lenka Benešová (FST)

Galerie


Celouniverzitní

Jiří Valachovič

04. 05. 2018