Přijďte si na Noc literatury poslechnout mistra ve slam poetry Filipa Korytu

Student pedagogické fakulty Filip Koryta bude ve středu 9. května číst z knihy Vůle od belgicko-vlámského autora Jeroena Olyslaegerse.

Ideou projektu Noc literatury, který vznikl před dvanácti lety v Praze, je představit během jednoho večera současnou evropskou literaturu v podání známých osobností či herců. Ti od 18 do 23 hodin vždy v půlhodinových intervalech čtou na vybraných místech jednu předem vybranou knižní ukázku.

V Plzni se letos akce odehraje na šesti místech. Poslechnout si budete moci režiséra Lumíra Olšovského, herečku Kamilu Špráchalovou, Miloslava Mejzlíka, moderátora Michala Jančaříka a zpěváka Jiřího Štědroně.

Mezi interprety bude také mistr ČR ve slam poetry a zároveň student Fakulty pedagogické Filip Koryta, jehož přednes zazní v prostorách iAteliéru v Perlové ulici.

Do Noci literatury se letos zapojí 56 měst v 7 zemích. Akci organizují Česká centra ve spolupráci s pražským sdružením evropských kulturních institutů sítě EUNIC a kulturními odděleními zahraničních velvyslanectví. V Plzni se organizace ujala Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, na jejímž webu naleznete také podrobnější informace.

Vstup na akci je zdarma. Pro snazší orientaci mezi místy, kde čtení probíhají, bude návštěvníkům k dispozici mapa.

Celouniverzitní

Hana PRAŽÁKOVÁ

05. 05. 2018