Sportovci v Plzni bojovali o kvalifikace na České akademické hry

V minulých dnech a týdnech  se Katedra tělesné výchovy a sportu ZČU v Plzni stala z pověření České asociace univerzitního sportu jakýmsi centrem sportovních přeborů vysokých škol.

Právě v Plzni, v hale na Zeleném trojúhelníku, se odehrálo zatím šest kvalifikačních turnajů pro oblast Čechy, ze kterých postupují úspěšná družstva na České akademické hry (ČAH). Pracovníci KTS na domácí půdě zorganizovali kvalifikaci ve florbale mužů a žen, ve futsale mužů, ve volejbale mužů a žen a v házené žen. Představilo se zde na třicet sportovních týmů a cca 450 sportujících studentů.

Ve všech těchto turnajích  se představily také domácí týmy. Z postupu na vrchol letošní akademické sezóny se těší futsalisté, volejbalistky, házenkářky a florbalistky. K těmto týmům se připojí ještě výběr basketbalistů, kteří postup vybojovali v Liberci (ženy nakonec těsně nepostoupily). Kvalifikační boj čeká ještě na muže fotbalisty  a házenkáře.

Fotbalový kvalifikační turnaj  organizuje opět  KTS v Plzni, házenkáři budou bojovat v Praze. „Obě tato družstva jsou v posledních letech poměrně kvalitní, věříme tedy, že se jim podaří svoji kvalitu potvrdit a také postoupit. Přece jen bychom rádi na Českých akademických hrách opět bojovali proti velkým univerzitám, jako je Karlova univerzita v Praze nebo Masarykova univerzita v Brně, v co největší počtu a v co nejvyšší kvalitě,“ doufají zástupci KTS.

"Děkujeme všem studentům, kteří na sportovních přeborech za ZČU bojovali," doplňuje Ondřej Vodrážka z KTS. Poděkování podle něj patří i zaměstnancům katedry, a to nejen za organizaci kvalifikačních bojů, ale také za vedení, organizaci a koučink těchto kolektivních sportů.

Celouniverzitní

Ondřej Vodrážka

09. 05. 2018