Králem majálesu se stal Pekelný student

V sobotu 12. května se v Plzni uskutečnila každoroční oslava radostí studentského života - majáles. Králem majálesu byl zvolen Pekelný student - dívka v masce ďábla z Integrované střední školy živnostenské v Plzni. 
Majálesové oslavy zaplnily už dopoledne náměstí Republiky. Odtud se studentský průvod s kandidáty na krále majálesu a jejich družinami vydal do areálu lochotínského amfiteátru. Tam královští kandidáti plnili stanovené úkoly a také představili své programy, jimiž se snažili získat náklonnost studentů.

Bezmála polovinu hlasujících studentů oslovil v konkurenci dalších dvou kandidátů Pekelný student, a to s programem, který sliboval například 50% skupinovou slevu na nápoje ve studentských barech, zrušení nočního klidu, zavedení dobrovolné školní docházky nebo polstrované židle v učebnách. Právě Pekelný student tak mohl po skončení volby přijímat gratulace nejen od svých protikandidátů, ale také od rektora Západočeské univerzity Miroslava Holečka. Pro další rok se tak do čela všech studentů postavila dívka - královna majálesu.

Na plzeňském majálesu nechybělo nic, co dělá tuto květnovou oslavu studentů nejoblíbenější studentskou akcí. Stovky studentů uzavřely majálesový sňatek a do pozdních večerních hodin probíhal v amfiteátru hudební program tvořený koncerty českých skupin a interpretů zvučných jmen.

Galerie


Celouniverzitní

14. 05. 2018