Katedra výtvarné výchovy a kultury zve na výstavu pedagogů umění a osob spřízněných s katedrou

Výstava s názvem Umoped - srdcesvět, jež probíhá u příležitosti 70. výročí založení Pedagogické fakulty Západočeské univerzity v Plzni, bude k vidění od 5. do 30. června v Galerii Evropského domu na náměstí Republiky. Vernisáž proběhne 7. června  v 18:30 hodin.

Výstava pedagogů umění katedry výtvarné výchovy a kultury Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni si klade za cíl představit umělecko-pedagogickou práci jednotlivých členů katedry, a tedy současný odborný profil nově restartované katedry. Vystavují členové katedry spolu se zahraničními spolupracovníky z Německa, Kalifornie a Dánska. Expozice je pořádána v rámci projektu, který je realizován za finanční podpory statutárního města Plzně.

Vystavující a osoby spřízněné s katedrou: Benish Barbara L., Gebauer Kurt, Herschbach Markus, Kalous Petr, Komzáková Martina, Mašek Jan, Pietrasová Kateřina, Plíhalová Monika, Podlipský Rudolf, Poláček Stanislav, Sedlák Michal, Slavík Jan, Stolárová Lenka, Møller Søren, Uhl Skřivanová Věra, Šurkalová Martina.

Po dobu trvání výstavy bude na katedře výtvarné výchovy a kultury v budově fakulty na Klatovské třídě 51 probíhat doprovodný program. Zájemci se mohou těšit například na happening pro děti a rodiče či workshop zaměřený na tvorbu skleněného šperku.

Na výstavu pedagogů navazuje studentská výstava Umoped – náš krok vpřed (skrytá hrozba), která bude k vidění od 4. července do 22. srpna v Galerii Ve středu v Martinské ulici v Plzni.


Galerie


Fakulta pedagogická

Věra Uhl Skřivanová

16. 05. 2018