Jubilejní 25. PechaKucha Night Plzeň zahájí festival Náplavka k světu

Setkání s deseti inspirativními osobnostmi proběhne už v pátek 25. května, a to na levém břehu řeky Mže u Rooseveltova mostu na Roudné.

Hostem blížící se PechaKuchy bude například spoluzakladatel firmy Festka, která vyrábí lehké cyklistické rámy, Michal Moureček či architekt Adam Gebrian. Ten se do povědomí širší veřejnosti dostal díky pořadu Gebrian versus, v němž komentuje veřejný prostor a stavby realizované z veřejných peněz v Česku i zahraničí. Kompletní seznam řečníků organizátoři akce postupně zveřejňují na Facebooku.

Večer pod širým nebem bude moderovat mistr ČR ve slam poetry a student Fakulty pedagogické Filip Koryta (na snímku), který představoval sebe a slam poetry na 23. PechaKucha Night Plzeň. Záznam jeho vystoupení lze zhlédnout na webu. Zároveň se tak můžete seznámit s formátem 20x20. Ten má předejít zbytečně dlouhým a mnohdy tak nudícím přednáškám. Během večerů PechaKucha, jež vznikly v Japonsku, mají řečníci na svůj výstup jen 6 minut a 40 vteřin. Během něj mohou použít 20 obrázků a na komentář každého z nich mají 20 vteřin.

Vstup na akci stojí 180 korun a lístky si lze online rezervovat nebo rovnou zakoupit. Před zahájením přednášek ve 20:20 hodin bude hrát plzeňská kapela Teepee.

Celouniverzitní

22. 05. 2018