Běh pro Paměť národa můžete podpořit nejen jako běžec, ale i jako organizátor

Společně s lidmi v dalších čtyřech městech mohou Plzeňané v sobotu 9. června běžet za všechny, kteří to nevzdali. Běh na podporu projektu Paměť národa, za nímž stojí nezisková organizace Post Bellum, zároveň hledá dobrovolníky, kteří pomohou s organizací akce.

„Běžíme, abychom nezapomněli na osudy politických vězňů, válečných veteránů, přeživších holocaustu, disidentů a vůbec všech bojovníků za svobodu. Výtěžek Běhu pro Paměť národa umožní natočit a uchovat další stovky jejich příběhů,“ říká ředitelka plzeňské pobočky Paměť národa Markéta Čekanová.

Plzeň se letos k běhu, jehož trasy povedou lesy v okolí Šídlovského rybníka, připojuje poprvé. Start a zázemí je na Ranči Šídlovák. Zájemci si mohou vybrat mezi hlavními trasami 5 a 10 km. Startovné činí 400 korun při registraci online a 500 korun na místě. Studenti zaplatí 200 korun. Projekt lze podpořit také jen kilometrovou procházkou, kde je startovné 100 korun. Připraven bude i doprovodný program pro děti a hudební vystoupení

Pomocná ruka dobrovolníků se organizátorům bude hodit v sobotu dopoledne při registracích, v šatně či na trati během závodu. Všichni zájemci o pomoc se mohou přihlásit prostřednictvím online formuláře, v němž si vyberou i místo, kde by chtěli být nápomocní, nebo emailem u Markéty Čekanové (marketa.cekanova@postbellum.cz).

Více informací o akci se dozvíte na webu.

Galerie


Celouniverzitní

Hana PRAŽÁKOVÁ

23. 05. 2018