Workshop ukázal možnosti spolupráce mezi ZČU a zaměstnavateli

V pátek 1. června se s podporou ESF projektu Západočeské univerzity v Plzni uskutečnil workshop Spolupráce ZČU a zaměstnavatelů na zkvalitnění výuky.

Cílem akce bylo představit zaměstnavatelům a regionálním partnerům možnosti spolupráce při tvorbě studijních plánů, ve vlastní výuce, při zajišťování studentských praxí, na kvalifikačních pracích studentů apod. Workshopu se zúčastnilo více než 50 zástupců zaměstnavatelů, což svědčí o zájmu firem v regionu stát se partnery univerzity i v oblasti vzdělávání.

Význam spolupráce zdůraznil i rektor ZČU Miroslav Holeček ve svém úvodním vystoupení. Prorektor Ladislav Čepička nabídl zaměstnavatelům možnost diskutovat o výsledcích učení a ovlivňovat tak strukturu i obsah studijních plánů. Zástupci jednotlivých fakult prezentovali dosavadní spolupráci s firmami a institucemi a nabídli nové formy spolupráce.

Zúčastněným firmám a institucím patří poděkování za zájem o problematiku a aktivní přístup, protože diskuze následující po každém vystoupení přinesla řadu nových námětů. Všechny podněty budou dále zpracovány a stanou se podkladem pro navázání nových kontaktů mezi jednotlivými fakultami a zaměstnavateli, ale i pro činnost nově budovaného Kariérního centra ZČU. Na úvodní workshop by měla navazovat další setkání zaměřená na konkrétní oblasti spolupráce.



Galerie


Celouniverzitní

Lucie Čulíková

07. 06. 2018