Studenti programu Ekonomika a management mohou i nadále získat také německý diplom

V pondělí 11. června stvrdili svým podpisem rektor ZČU Miroslav Holeček, jeho protějšek z Vysoké školy aplikovaných věd v bavorském Hofu Jürgen Lehmann a děkanka Fakulty ekonomické Michaela Krechovská pokračování spolupráce obou institucí v rámci programu dvojího diplomu.
Studenti bakalářského studijního programu Ekonomika a management na Fakultě ekonomické budou mít i nadále možnost získat diplom nejen ze Západočeské univerzity, ale také z Vysoké školy aplikovaných věd - Hochschule Hof. Program dvojího diplomu, na kterém školy spolupracují už od roku 2010, pokračuje. Příslušnou smlouvu o spolupráci podepsali 11. června rektor Miroslav Holeček, rektor Vysoké školy aplikovaných věd v bavorském Hofu Jürgen Lehmann a děkanka Fakulty ekonomické ZČU Michaela Krechovská.

Studenti Fakulty ekonomické, kteří se chtějí programu dvojího diplomu zúčastnit, musejí mít ukončené dva ročníky studia a musejí být vybaveni takovými znalosti němčiny, které jim umožní absolvovat předměty vyučované na vysoké škole v Hofu ve studijním programu Podniková ekonomika. Program dvojího diplomu zahrnuje dva semestry výuky na partnerské univerzitě a bakalářskou práci na jedné z univerzit. Kromě toho je pro studenty Fakuty ekonomické do výuky zahrnuta také praxe dlouhá alespoň 18 týdnů, absolvovaná nejlépe v německé firmě, a dále úspěšné zakončení předmětů Internship I a II.

S Vysokou školou aplikovaných věd v bavorském Hofu spolupracuje Západočeská univerzita už od roku 1996, nejdříve na základě celouniverzitních smluv, poté v rámci evropského programu Scrates - Erasmus. V letech 2003 – 2018 na studijní pobyty v Hofu vyjelo celkem 34 studentů Fakulty ekonomické ZČU. Jednalo se o výjezdy v rámci programu Erasmus+, včetně těch, které studenti uskutečnili za účelem získání dvojího diplomu.  

Během své návštěvy v Plzni si rektor Jürgen Lehmann společně se svou kolegyní Susanne Krause, vedoucí odboru zahraničních vztahů, prohlédli kampus Západočeské univerzity a laboratoře Fakulty strojní a Regionálního technologického institutu. 


Galerie


Fakulta ekonomická

Šárka Stará

12. 06. 2018