Sportovci ZČU vybojovali na Českých akademických hrách 5.místo

Ve dnech 17. až 22. června se v Brně konala největší akademická sportovní akce - České akademické hry. Celkem se jí zúčastnilo téměř dva tisíce sportovců z více než 40 vysokých škol.

Jednu z hlavních rolí hráli také studenti ZČU v Plzni, kteří se v celkovém pořadí umístili na skvělém 5. místě. Lepší byly pouze velké univerzity: pražská Univerzita Karlova, dvě domácí univerzity – Masarykova univerzita a Vysoké učení technické v Brně - a Univerzita Palackého v Olomouci se svojí Fakultou sportu.

Reprezentanti ZČU získali celkem 26 medailí - 11 x zlato, 7 x stříbro a 8 x bronz.

V kolektivních sportech se nejvíce dařilo týmům žen ve futsalu, volejbalu a pohybových skladbách. Ty na šampionátu nenašly přemožitele a staly se akademickými mistryněmi ČR. Mezi jednotlivci se nejvíce dařilo plavkyni Anetě Pechancové, která k jednomu individuálnímu zlatu a dvěma stříbrům přidala také dvě zlaté medaile ze štafet, a vytrvalkyni Tereze Hrochové, dvojnásobné vítězce v běhu na 1500 a 3000 m. V karate získal tři zlaté a jednu bronzovou medaili student Jiří Krych.

Na seznam všech medailistů se můžete podívat na webu KTS.

Děkujeme všem pracovníkům katedry tělesné výchovy a sportu a centra tělesné výchovy a sportu (Gabriele Kavalířové a Luboši Charvátovi), kteří sportovce na ČAH 2018 v Brně vedli.

Galerie


Tým dívek v kolektivních skladbách vybojoval zlato.

Volejbalistky ZČU slaví titul Akademických mistryň ČR.

Judisté ve složení Jiří Muška, Lukáš Lerach, Matyáš Melichar a Daniel Uher vybojovali v silné konkurenci zlatou a dvě stříbrné medaile.

Celouniverzitní

Ondřej Vodrážka

27. 06. 2018