Letní školy nabízí také atraktivní doprovodný program

Mezinárodní letní jazyková škola a Artcamp připravily pro své účastníky nejen zajímavé a inspirativní kurzy vedené zkušenými vyučujícími, ale i atraktivní doprovodný program. Hned v prvním týdnu se uskutečnil zahajovací koncert na schodech Univerzitní knihovny v kampusu na Borech. Připravovaných akcí je však mnohem více. 
Letní školy, které mají na Západočeské univerzitě nejdelší historii i tradičně i nejvyšší počet účastníků, tedy Mezinárodní letní jazyková škola (MLJŠ) a ArtCamp zahájily kurzy v pondělí 9. července. Ve čtvrtek 12. července se pak před knihovnou v univerzitním kampusu na Borech sešly desítky studentů, kteří si nechtěli nechat ujít koncert skupiny Together.  
Na další společnou akci se můžou těšit už v úterý 17. července, kdy se v plzeňském klubu Anděl od půl osmé večer uskuteční takzvaný Pubquiz. Ve středu 18. července proběhne v Papírně Glow Party, na níž se jako Dj představí jeden z lektorů MLJŠ Connaire Haggan. O dalších aktivitách MLJŠ se zájemci dozví na facebookovém profilu. Artcamp chce zase přiblížit jeden ze svých nových kurzů, a zve proto studenty i veřejnost na workshop s Žongléros Ansámbl. Uskuteční se ve čtvrtek 20. července od 17 hodin v Borském parku. 
A ačkoliv ukončení obou uvedených letních škol je ještě daleko, už teď si všichni studenti, lektoři a další zájemci můžou do svých diářů poznamenat termín závěrečného koncertu. Uskuteční se ve čtvrtek 26. července u Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a návštěvníci se můžou těšit třeba na irské, skotské a anglické melodie v podání skupiny Poitín.
Tím však letní školy na Západočeské univerzitě zdaleka nekončí. V dalších týdnech prázdnin bude probíhat kybernetické soustředění Campo Arduino a jeho vyšší úroveň Campo Lampone, dále letní škola JuniorFel určená žákům 2. stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií se zájmem o elektrotechniku a podobně zaměřená letní škola [JuniorFEL²] pro studenty netechnických středních škol. Poslední srpnový týden zaplní posluchárny Fakulty aplikovaných věd účastnice letní školy TyLiDi - Týden letní informatiky pro dívky, které první týden v září vystřídají studenti středních škol se zájmem o matematiku a fyziku. Právě pro ně je totiž určen MechCamp, který letní školy ZČU letos uzavře.

Galerie


Celouniverzitní

17. 07. 2018