Závěrečná party letních škol se vydařila, zikkurat měl premiéru

Předposlední den letních škol, které Západočeská univerzita hostila od 9. do 27. července, se konala závěrečné párty. Dějištěm akce u fakulty designu a umění Ladislava Sutnara se stal takzvaný zikkurat.
Stupňovitý zatravněný pahorek měl při závěrečné párty premiéru - zikkurat Sutnarky obsadilo na čtyři stovky hostů, otestoval ho i rektor ZČU Miroslav Holeček. Prosluněný čtvrteční večer strávili poslechem hudby i tancem, mezi sebou hovořili hlavně česky i anglicky.

Akci zahájily hlavní koordinátorky Daniela Kopřivová za Mezinárodní letní jazykovou školu a Markéta Kohoutková za ArtCamp, mezinárodní letní školu umění. Nejprve vystoupila plzeňská kapela Poitín, která ve svém hodinovém vystoupení zahrála lidové písně a tance z Irska, Skotska, Bretaně a vlastní skladby. Známé plzeňské funky partě BUSTER NIXON patřilo pódium hned poté a její členové se představili společně s nevidomým zpěvákem Martinem Svátkem, který okouzlil Českou republiku v soutěži Hlas Československa. Jejich vystoupení dokonale roztančilo účastníky obou letních škol.

Závěr koncertu se nesl v rytmu skladeb, které doplnila VJingem studentka ateliéru Ilustrace na FDULS Anne-Marie Rohanová.

Další snímky z akce najdete na facebooku ZČU.









Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

30. 07. 2018