Menza je o terasu větší a barevnější. Funguje ve zkušebním provozu

Rekonstrukce v areálu kampusu na Borech skončila, stavbaře už vystřídali strávníci. Do větších prostor teď chodí jíst zaměstnanci univerzity, s novým akademickým rokem se přidají také studenti.

Hlavní novinkou menzy je zastřešená terasa s 65 místy k sezení. Díky ní i díky úpravě vnitřních prostor vzrostla kapacita z původních 350 na 450 míst. Přibyly nové jídelní stoly a k nim židle ve čtyřech barevných variantách, barvami hrají také nově vymalované stěny menzy.

Proměna vyšla na necelých 11 milionů korun bez DPH a kromě terasy přinesla i nová výdejní i odkládací místa, jež mají zkrátit fronty při čekání na jídlo a urychlit odevzdávání použitého nádobí. Zkušební provoz nově zrekonstruované menzy skončí ve středu 19. září, kdy za přítomnosti členů kolegia rektora začne fungovat oficiálně.

Novinky na strávníky a zaměstnance čekají také ve druhé menze v Kollárově ulici. Pro tamní kuchyni zakoupila univerzita nový konvektomat a elektrickou tlakovou pánev celkem za 1,24 milionu bez DPH, jídelnu vybavila novými stoly a židlemi.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

06. 09. 2018