Fakulta pedagogická pořádá semináře o inkluzivním vzdělávání

Na akce v Moving Station i v prostorách katedry pedagogiky jsou zváni studenti, akademici i odborná a laická veřejnost.

Katedra pedagogiky FPE ZČU pořádá v rámci projektu Cesty k inkluzi a Týdne pro inkluzi 2018 dva semináře o inkluzivním vzdělávání. Určeny jsou studentům.

V úterý 23. října se uskuteční seminář na téma Inkluze a umění. Studenti se seznámí s možnostmi a technikami takzvaného divadla utlačovaných pod odborným vedením Mgr. Dany Moree, propagátorky multikulturní výchovy a divadelnice, věnující se právě boalovskému divadlu utlačovaných. Seminář se uskuteční v prostorách Moving Station (Koperníkova 56) od 15:00 do 17:00 hodin.

Zájemci mohou po semináři od 17:30 hodin navíc zhlédnout představení Řvi potichu, brácho - inscenaci studentského IDI klubu plzeňského Gymnázia Františka Křižíka.

Druhý seminář Specifika žáků v sociálně vyloučené lokalitě je připraven na středu 24. října. Studenti budou mít tentokrát příležitost diskutovat s Vladimírem Foistem, expertem na oblast inkluzivního vzdělávání Vládního výboru/agentury pro sociální začleňování a bývalým ředitelem inkluzivní školy. Seminář bude hostit katedra pedagogiky (Chodské nám. 1, učebna CH 204) od 15:30 do 17:30 hodin.

Kromě studentů jsou na akce zváni členové akademické obce i odborná a laická veřejnost.

Galerie


Fakulta pedagogická

Pavel KORELUS

19. 10. 2018