Tři králové koledovali na ZČU

Univerzita Veřejnost Zaměstnanci

Do kampusu Západočeské univerzity se po roce vrátili tříkráloví koledníci. Kašpar, Melichar a Baltazar zastupovali Plzeňský kraj, město Plzeň a Biskupství plzeňské.
Tříkrálová sbírka dorazila v úterý 8. ledna i na Západočeskou univerzitu. Rektor Miroslav Holeček přivítal v kampusu na Borech Kašpara, Melichara a Baltazara, které představovali hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, radní města Plzně Martin Zrzavecký a plzeňský biskup Tomáš Holub. Doprovázeli je malí koledníci s pokladničkami Diecézní charity Plzeň, jež sbírku tradičně organizuje.

Koledníci kromě univerzity navštívili v úterý řadu dalších institucí a Diecézní charita spolu s Plzeňskými městskými dopravními podniky v tentýž den opět vypravila oblíbenou Tříkrálovou tramvaj. Plzeňany vozila zdarma a jízdu jim v ní zpříjemňovali hudebníci.

V Plzeňském kraji vloni Tříkrálová sbírka vytvořila nový rekord - jen v pokladničkách se nashromáždilo 5,034 milionu korun, které pak charita rozdělovala na sociální projekty a služby, domovy pro seniory, pro lidi bez domova a jiné projekty. Jestli letos rekord - i díky příspěvkům ze Západočeské univerzity - padne, se bude vědět po rozpečetění všech kasiček.

Kde bude sbírka pomáhat, zjistíte na webu Diecézní charity Plzeň.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

08. 01. 2019