Programátoři, neváhejte! Catalysts Coding Contest je tady

Soutěž Studující Veřejnost

Baví vás programování a chcete poměřit své síly v mezinárodní konkurenci? Pak je pro vás Catalysts Coding Contest to pravé. Uskuteční se 22. března na katedře informatiky a výpočetní techniky Fakulty aplikovaných věd ZČU.

Catalysts Coding Contest je programovací soutěž s tradicí od roku 2007, která patří v Evropě k TOP 10. Na jaře loňského roku zavítala díky katedře informatiky a výpočetní techniky Fakulty aplikovaných věd poprvé i do České republiky. Celkem se v minulé sezóně do soutěže zapojilo přes 3000 programátorů ve 26 městech na třech kontinentech.

Cílem soutěže je v omezeném čase vyřešit sedm programátorských výzev různých úrovní obtížnosti, přičemž výzvy jsou mezi sebou provázané pomocí společného příběhu, ke kterému se vztahují. Povolen je jakýkoliv programovací jazyk. Mezinárodní ráz soutěže vyžaduje základní znalost angličtiny. Soutěžit lze jak individuálně, tak v týmech o dvou nebo třech lidech.

Zúčastnit se může kdokoliv z řad široké veřejnosti, kdo si chce v pátek 22. března odpoledne poměřit své síly s ostatními soutěžícími z různých koutů světa. Vítáni jsou opravdu všichni – od začínajících programátorů až po zkušené odborníky z oboru.

Pro účast je nutná on-line registrace na webu soutěže. Registraci je možné provést i v průběhu soutěže až do naplnění maximální kapacity. Na webu soutěže je také možné vyzkoušet si příklady z minulých výzev.

Fakulta aplikovaných věd

Šárka Stará

18. 03. 2019