Studentky Fakulty zdravotnických studií připravily Fitness Day v Centru Paraple

Spolupráce Studující Veřejnost

V sobotu 6. dubna 2019 se studentky třetího ročníku fyzioterapie podílely na akci Fitness Day zaměřené na aktivity pacientů s míšní lézí. Konala se v Praze a studentky spolupracovaly s Centrem Paraple o.p.s., které pomáhalo s organizací, propagací a poskytlo skvělé zázemí v tělocvičně a na venkovním hřišti.

Účastníci rozdělení do dvou družstev v průběhu dne sbírali v jednotlivých soutěžích body. Studentky si pro ně připravily v dopolední části programu rozcvičku a štafetové závody, kde nechyběl sprint, slalom a jízdy na vozíku se speciálním úkolem – jízda s ping-pongovým míčkem na lžíci, jízda s křupkou na špičce brčka, dojezd pro hádanku... Odpolední program se nesl ve jménu zručnosti. Závodilo se s papírovými vlaštovkami hned ve třech disciplínách a na závěr se konal miniturnaj v boccie, hře na způsob petangu. Vzhledem k příznivému počasí se poslední miniturnaj odehrál venku, což účastníci ocenili.

Jelikož ve stejný den v Praze probíhala jiná pohybově zaměřená akce, dorazilo na Fitness Day méně účastníků, než se předpokládalo. Ale ani tento fakt nijak nenarušil program a studentky státnicového ročníku organizaci zvládly bravurně.

Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

10. 04. 2019