Letní škola Fakulty filozofické láká na politiku a sport v současném světě

Další vzdělávání Univerzita Veřejnost

Na programu jsou přednášky, besedy, exkurze i filmové večery. Téma? Politika a sport v současném světě.

Víte, že Spojené státy americké a Čína spolu během studené války navázaly kontakty díky stolním tenistům? Slyšeli jste, že druhý československý prezident Edvard Beneš vyslovil myšlenku, že bez Sokola by nebylo Československa? Tušíte, z jakého důvodu investují nedemokratické státy obrovské peníze do pořádání významných sportovních akcí nebo proč chyběli českoslovenští sportovci na olympiádě v roce 1984?

I takové zajímavosti se můžete dozvědět na letní škole katedry politologie a mezinárodních vztahů Fakulty filozofické ZČU, která se bude s názvem Politika a sport v současném světě konat od 26. do 30. srpna. Zájemci (od středoškoláků, kteří budou v září nastupovat do maturitních ročníků, po seniory) se mohou hlásit do 19. července.

Na programu letní školy jsou přednášky na témata Politika a rozvoj, Sport a nedemokratické režimy, Sport a média, Sport a nacionalismus nebo Sportovní diplomacie, dále příprava skupinového projektu a jeho závěrečná prezentace, besedy s lidmi ze světa vrcholového sportu, exkurze na plzeňská sportoviště i filmové večery.

Více informací najdete na webu letní školy a také v přiloženém letáku.

Galerie


Fakulta filozofická

Pavel KORELUS

03. 07. 2019