Čtvrté Pivo s rektorem chutnalo tak moc, až zlámalo všechny rekordy

Studující Univerzita Zaměstnanci

Západočeská univerzita v Plzni zorganizovala Pivo s rektorem poprvé v roce 2016 v rámci oslav 25. výročí svého založení, od té doby se už akce stala tradicí.

Pivovar připravil čtyřicet sedm sudů speciální várky jedenáctistupňového světlého ležáku Excelent, čtyřicátý osmý navíc ještě poskytl, když pivo začínalo docházet. Takový úspěch měl letošní ročník akce Pivo s rektorem, která se na horním nádvoří Plzeňského Prazdroje konala už počtvrté.

Pivu s rektorem tentokrát přálo i počasí, a tak mohlo během teplého podzimního odpoledne, podvečera i večera lámat rekordy. Kromě spotřeby, která ještě nikdy nebyla tak vysoká, přilákala akce i zatím největší počet návštěvníků – dorazilo kolem dvou a půl tisíce studentů i zaměstnanců Západočeské univerzity.

Rektor ZČU Miroslav Holeček várku Excelentu každý rok pomáhá vařit, při Pivu s rektorem se ale navíc také mění ve výčepního. Letos sám vyčepoval tři celé sudy. U stanu s rektorem za pípou byla suverénně nejdelší fronta a zatímco Miroslav Holeček plnil kelímky, obracel se na studentky a studenty, kteří mu odpovídali, z jaké fakulty dorazili, v jakém ročníku právě jsou a jak jsou spokojeni.

Západočeská univerzita v Plzni zorganizovala Pivo s rektorem poprvé v roce 2016 v rámci oslav 25. výročí svého založení, od té doby se už akce stala stejnou tradicí jako například jarní Běh s rektorem.

Zatímco se nádvoří plnilo studenty, kteří často přicházeli rovnou z přednášek, na pódiu se střídaly studentské kapely RIGHTNOW, Chicken Hell, The Hows a To Veg. Každý student či zaměstnanec univerzity měl po předložení JIS karty nárok na dvě piva zdarma, pak už si museli platit sami, pokud tedy nechtěli o další piva ještě soutěžit. Pivovar se studenty komunikoval také ve stanu oddělení HR, kde se mohli dozvědět, jaké uplatnění jim Plzeňský Prazdroj může nabídnout.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

02. 10. 2019