Rektor přijal oceněnou absolventku FDULS

Rektor Miroslav Holeček poděkoval absolventce Aleně Krchové, oceněné ministryní školství, za její skvělou práci i reprezentaci univerzity.

Alena Krchová absolvovala na podzim 2015 na Fakultě umění a designu Ladislava Sutnara obor ilustrace. Pod vedením vyučující Barbory Šalamounové vznikla i její diplomová práce, kouzelná interaktivní kniha pro děti s názvem Jednoho podzimního dne. "Jedná se o příběh žaluda Bohdana, který přišel o svoji čepičku. Vydá se na cestu za jejím nalezením, při které prožije mnoho dobrodružství, na jejichž základě je dětem zábavnou a veselou formou vysvětlen cyklus přírody," odhaluje příběh knihy jeho autorka. Kniha je vytvořena stylem pop-up, což je označení pro prostorovou a pohyblivou knihu, kterou si děti mohou nejen číst, ale i si s ní dosytosti pohrát. Právě talent, mimořádné schopnosti, píle a studijní výsledky Aleny Krchové přiměly její vedoucí, Barboru Šalamounovou, aby ji nominovala na Cenu ministryně školství, mládeže a tělovýchovy pro vynikající studenty a absolventy studia.

Alena Krchová toto ocenění převzala v prosinci 2015 na půdě Senátu Parlamentu ČR v Praze přímo z rukou ministryně školství Kateřiny Valachové. "Pro naši univerzitu je velká čest, že se mezi pouhými osmi vyznamenanými z celé republiky ocitla i studentka naší univerzity. Rád bych jí proto poděkoval nejen za skvělou reprezentaci celé univerzity a fakulty, ale i za práci, kterou odvedla. Její tvorba se mi ke všemu velmi líbí," zhodnotil setkání s oceněnou absolventkou rektor univerzity Miroslav Holeček .

Galerie


Alena Krchová představila rektorovi svoji diplomovou práci, knihu Jednoho podzimního dne.

Kniha je tvořena stylem pop-up, což je označení pro prostorovou a pohyblivou knížku.

Rektor Miroslav Holeček si knihu se zaujetím prohlédl.

Ke knize vytvořila Alena Krchová i sérii interaktivních hraček.

Rektor ZČU Miroslav Holeček poděkoval Aleně Krchové za výbornou reprezentaci univerzity.

Projekt Proměněná zvířata je také autorem Aleny Krchové. Prezentoval se na výstavě Hele, kniha.

Ocenění Aleny Krchové na půdě Senátu ministryní školství Kateřinou Valachovou.

Celouniverzitní

26. 01. 2016