Na univerzitě proběhne zápolení v Technické olympiádě

Čtrnáct středních škol z celého kraje se přihlásilo do 3. ročníku Technické olympiády Plzeňského kraje.

Uskuteční se ve čtvrtek 18. února v prostorách fakulty aplikovaných věd. Soutěž vyhlašuje Rada Plzeňského kraje pod záštitou hejtmana a střední školy na ní úzce spolupracují právě se Západočeskou univerzitou. Týmy složené minimálně ze dvou studentů z jedné střední školy se utkají v řešení tematických okruhů technických problémů pod vedením svého pedagoga. Univerzita jim poskytla možnost konzultace s odborníky k jednotlivým tématům, soutěžící mohli také využít laboratorní prostory k potřebným měřením v rámci experimentů. Výsledky svého bádání pak budou týmy prezentovat před odbornou porotou. Čtrnáct středních škol přihlásilo do letošního klání na 39 soutěžních prací, na kterých se podílí celkem 114 žáků. 

Studenti středních škol a gymnázií předvedou své znalosti a schopnosti například v jaderné elektroenergetice, fyzikální elektronice, elektromobilitě a automotivní technice, v programování mobilních aplikací a řídicích systémů elektronických zařízení, prezentovat se také mohou v tvorbě modelu inteligentního domu či stavbě a programování elektromobilních dopravních prostředků.

Technická olympiáda startuje 18. února od 9.45 hodin na fakultě aplikovaných věd. Vyhlášení vítězů a předání ocenění z rukou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a prorektora Západočeské univerzity v Plzni Ladislava Čepičky je pak naplánováno na čtrnáctou hodinu.

Galerie


Celouniverzitní

02. 02. 2016