Zámek Nečtiny se připravuje na další sezonu

Univerzita Veřejnost Zaměstnanci

Od letošního roku je školicí a rekreační zařízení Západočeské univerzity na zámku v Nečtinech nově otevřeno celoročně. Návštěvníky láká na ideální podmínky ke klidné rekreaci v přírodě i na prostředí pro pohádkové svatby.

Klidné, čisté a turistickým ruchem nepřetížené prostředí nabízí návštěvníkům školicí a rekreační středisko Západočeské univerzity na zámku Nečtiny. Památka v krásné krajině severního Plzeňska stále rozšiřuje nabídku služeb, zvyšuje standard ubytování, stravování i volnočasového vyžití a ani v nadcházející sezoně tomu nebude jinak. Od letošního roku bude zámek například nově otevřen celoročně a návštěvníci si mohou na své přijít v každém ročním období. Provoz zámku významně neomezí ani jeho postupná rekonstrukce.

Nečtinsko je ideální k rekreaci s dětmi či seniory nebo pro milovníky klidnějších turistických oblastí. Okolí zámku nabízí například síť cyklostezek s velmi zajímavou barokní tematikou, která je svým způsobem unikátní a pro vyznavače cyklotoulek velmi přitažlivá. Z tohoto důvodu jsme zakoupili také elektrokola a koloběžky a v současné době připravujeme další nové projekty.

Ubytovací kapacity v historickém prostředí zámku jsou vhodné pro menší i větší skupiny, nezbytnou součástí pobytů je také výborná kuchyně. Zámek může sloužit školám v přírodě stejně jako sportovcům, firmám a společnostem nebo také svatebčanům, kteří si mohou své „ano“ říci v historické kapli či v zámecké zahradě pod korunami stoletých stromů.

Zámek Nečtiny coby jednoduchou renesanční stavbu nechal v polovině 16. století vystavět Florián Gryspek z Gryspachu, v 17. a 18. století jej rozšířil rod Kokořovců a největší přestavby doznal v 19. století, kdy patřil francouzsko-německému rodu Mensdorf-Pouilly. Po roce 1945 v zámku sídlilo zemědělské odborné učiliště, objekt sloužil jako škola a internát pro žáky, v roce 1964 zámek vyhořel a šest let poté se stavbu podařilo zrenovovat. Od roku 1958 je zámek Nečtiny na seznamu kulturních památek ČR.

Více informací naleznete na webových stránkách zámku.

Galerie


Školicí a ubytovací zařízení v Nečtinech

Celouniverzitní

Štěpánka Špilerová

27. 02. 2020