Univerzita nabízí online vzdělávání

Široká veřejnost, studenti i zaměstnanci se mohou nově přihlásit do on-line kurzů pořádaných univerzitou.

Kurz Komunikace s lidmi v souladu s fungováním mozku, kurzy věnované zpracování multimédií, rétorice, ale i přípravě na pracovní pohovor či kurzy pro lektory vzdělávání dospělých a přes 30 metodických kurzů pro učitele základních a středních škol z oblasti popularizace vědy jsou připraveny on-line pro každého zájemce, který se chce dále vzdělávat.

Západočeská univerzita v Plzni se připojila k Týdnu otevřeného vzdělávání právě nabídkou on-line kurzů zdarma. První otevřený kurz, zaměřený na komunikaci s lidmi, zpřístupnila již koncem loňského roku na platformě seduo.cz a za první dva měsíce se do kurzu přihlásily téměř tři tisíce lidí. Reakce absolventů tohoto kurzu s názvem Komunikace s lidmi v souladu s fungováním mozku byly vesměs velmi pozitivní a nadšené. "Kurz byl pro mne jasný a srozumitelný, měl logickou posloupnost, lektor používal konkrétní praktické příklady. Velmi mi vyhovovala jeho forma a členění – nepříliš dlouhá videa, která si mohu opakovaně pouštět,“ píše například účastnice Petra.

Autorem zmiňovaného kurzu je odborný asistent katedry pedagogiky fakulty pedagogické Michal Dubec. Cílem kurzu je zaujmout široké spektrum zájemců o problematiku vztahů a komunikace. Deset několikaminutových videolekcí si lze pustit kdykoliv a odkudkoliv, na libovolném zařízení včetně tabletů a chytrých telefonů. Nechybějí ani cvičení, kontrolní otázky a odkazy na rozšiřující zdroje. Do kurzu se může zdarma zaregistrovat kdokoli na webu seduo.cz.

Další on-line kurzy pro veřejnost i zaměstnance univerzity jsou zpřístupněny přímo na univerzitním e-learningovém portálu.

Zaměstnanci ZČU mohou využít především stále otevřené on-line kurzy vytvořené v rámci projektu Modulární systém vzdělávání pracovníků Západočeské univerzity v Plzni, reg. číslo CZ.1.07/2.2.00/15.0398. Více informací na této stránce.

Kontaktní osoba Lucie Rohlíková, e-mail: lrohlik@ucv.zcu.cz.


Celouniverzitní

11. 03. 2016